Kraan Mode en duurzaamheid

In de eerste plaats is Kraan Mode een inspirerende, gastvrije modezaak. Maar we vinden het ook belangrijk om bewuste keuzes te maken op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. We doen dit op verschillende manieren.

Bij ons vind je kleding van goede kwaliteit, waar je lang mee kunt doen. Kleding is geen wegwerpartikel! We zoeken naar leveranciers die onze visie delen.

Bij de verbouwing van ons pand in 2018 speelde energiebesparing een grote rol. De verduurzaming van ons pand hebben we grondig en met succes aangepakt. Het verkleinen van onze ecologische voetafdruk zit ‘m echter óók in kleine dingen: we schenken fair trade koffie, scheiden ons afval, gebruiken milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal, hebben de plastic wegwerphangertjes vervangen door houten hangers en uiteraard vind je bij ons geen echt bont.

Daarnaast hebben we een samenwerking met Stichting Wakibi, een platform dat kleine ondernemers ondersteunt in de ontwikkelingslanden waar weel kleding wordt geproduceerd.

Sparen voor jezelf en voor Stichting Wakibi

Als je winkelt bij Kraan Mode spaar je 5% over het bedrag van al je aankopen. Twee keer per jaar ontvang je thuis een waardebon met je gespaarde saldo.  Het tegoed van de bon kun je in de winkel verzilveren.

Van de 5% spaar je 4% voor jezelf en 1% gaat naar Stichting Wakibi. Wakibi is een crowdfundingsplatform dat ondernemers in ontwikkelingslanden op weg helpt met microkredieten. Zo dragen we gezamenlijk een steentje bij aan de kans op een betere toekomst voor kleine zelfstandigen en hun omgeving. Op social media houden we je op de hoogte van de voortgang van de projecten.


Duurzaamheid in onze collectie

Bij het samenstellen van onze collectie zoeken we naar leveranciers die hun verantwoording nemen op het gebied van duurzaamheid en een eerlijke productie.

Een aantal merken maakt hierin duidelijke en goede keuzes:

Studio Anneloes

Anna

Denham

Fabienne Chapot

Bellamy Gallery

A Beautiful Story

Sissel Edelbo

Bufandy

Een duurzaam pand

In 2018 is ons pand ingrijpend verbouwd. We investeerden flink in duurzame oplossingen zoals led-verlichting, isolatie en warmtepompen. Hoewel de winkel 20% groter werd, daalde het stroomverbruik met 20% en het gasverbruik met 30%.

In de tweede helft van 2019 voorzagen we ons dak van zonnepanelen. Resultaat: 60% van de energie die we nodig hebben, wekken we zelf op!